Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobil začal po srážce s vlakem hořet

Na železničním přejezdu Přeštice- Zastávka se střetl osobní automobil s vlakem. Vůz skončil i se dvěma muži uvnitř zaklíněný mezi zábradlím a sloupem, v jeho motorové části začalo navíc hořet.

Na železničním přejezdu Přeštice- Zastávka se střetl osobní automobil s vlakem. Vůz skončil i se dvěma muži uvnitř zaklíněný mezi zábradlím a sloupem, v jeho motorové části začalo navíc hořet. Jeden z mužů byl na místě mrtvý, druhého odvezli záchranáři do nemocnice.

Nehoda byla ohlášena ve středu 1. září 2010 v 8:39 hod. Osobní automobil se na železničním přejezdu Přeštice- Zastávka na jižním Plzeňsku střetl s vlakem. Vůz vjel po nárazu na nástupiště, kde skončil zaklíněný na boku mezi zábradlím a sloupem trakčního veden

í. Motor vozu byl vytržen a následkem vytékání provozních kapalin začal hořet. Požár začal okamžitě likvidovat ručním hasicím přístrojem zaměstnanec ČD, jednotka z Přeštic požár po příjezdu dohasila. Ve voze cestovali dva muži cizí národnosti. Řidič svým zraněním podlehnul na místě. Hasiči jej museli pomocí hydraulického nářadí vyprostit jako prvního, aby se mohli dostat k druhému muži. Spolucestující muž byl následně s vážnými zraněními převezen vrtulníkem LZS do nemocnice.

Profesionální hasiči po ukončení záchranných prací předali místo události svým kolegům z HZS SŽDC, kteří pokračovali v likvidačních pracích (odstranění vozidla a rozsypaného nákladu). Trať z Plzně do Klatov byla po celou dobu probíhajících prací a vyšetřování zcela uzavřena.

Zasahující jednotky:
HZS Přeštice
HZS podniku SŽDC

kpt. Mgr. Blanka Nechvátalová
zast. tisk. mluvčí
HZS Plzeňského kraje 

Sdílet