Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Pardubického kraje na Světových hrách

Dva profesionální hasiči z HZS Pardubického kraje úspěšně reprezentovali Pardubický kraj na Světových hrách hasičů v jihokorejském Da­egu.

Dva profesionální hasiči z HZS Pardubického kraje úspěšně reprezentovali Pardubický kraj na Světových hrách hasičů v jihokorejském Da­egu.

Výprava profesionálních hasičů z HZS Pardubického kraje, v podání Ireny Šlezingrové a Ing. Lukáše Nováka hájili nejen svůj kraj ale i celou Českou republiku. Po úspěších na předchozích světových hasičských hrách bojovali za obhajobu svých kvalitních výsledků.

Tisíce kilometrů od domova v Jižní Koreji v hornatém městečku Daegu, při letošních hasičských hrách opět zářily české vlajky, opět naši sportovci stáli na stupních vítězů a pohled jak se jim na prsou lesknou medaile budí v každém z nás úctu a přináší poděkování za tak skvělou reprezentaci. Českou republiku na světových hrách v DAEGU, které se konaly od 19. do 29. srpna 2010, reprezentoval tým 25 závodníků z celé naší republiky.

Irenka Šlezingrová závodila v kanoistice – v K1 500m (kajak jednotlivci) vybojovala 3. místo. V kategorii K2 500 m (kajak dvojic), kde tedy kajak Irena sdílela s Rumunkou Adrianou Paraschiv skončila na druhém místě. Na trenažéru pak měla Irena Šlezingrová zdolat 2000 m. V této kategorii obsadila 2. místo. V závodu dračích lodí (10 osob na lodi) na vzdálenost 500 m obsadila v konkurenci dalších 31 lodí krásné 3. místo.
Dále se světových her účastnil také hasič z územního odboru Ústí nad Orlicí Ing. Lukáš Novák, mistr Evropy a mistr světa v TFA z roku 2008.

Ve vrcholové disciplíně TFA Lukáš Novák získal zlatou medaili v kategorii do 30 let. V disciplíně Stairrun (běh do kopce 1,5 km a výstup do schodů – 1500 schodů) obsadil Lukáš Novák nádherné 3. místo.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet