Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyproštění zavaleného vlaku

Na tísňovou linku hasičů hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byla přijata událost, na železniční trati mezi Hrubou Vodou a Domašov nad Bystřicí.

Na tísňovou linku hasičů hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byla přijata událost, na železniční trati mezi Hrubou Vodou a Domašov nad Bystřicí, vlak najel do sesuvu podmáčené půdy, vlak poté zůstal zaklíněn na trati a nebyl schopen dalšího provozu.

Na místo události byli vysláni drážní hasiči ( HZS SŽDC ), kteří v nočních hodinách zjistili že došlo u osobního vlaku RegioNova k najetí do sesuvu půdy, k vykolejení vlaku a zranění cestujících nedošlo, po dohodě s kompetentními pracovníky bylo rozhodnuto o odložení odklízecích prací na ráno dalšího dne z důvodu zajištění bezpečnosti práce. Na místo se dostavila Policie ČR.

Následující den ráno vyjela jednotka drážních hasičů ( HZS SŽDC ), k likvidaci, vzhledem k nepřístupnému terénu pro těžkou techniku, museli hasiči vlak vyprostit pouze za pomocí ručních nářadí. Železniční trať byla v době od nájezdu vlaku až do 14 hodiny následujícího dne neprůjezdná.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

-kow-

Sdílet