Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z havarovaného kamionu vytekla nafta

V úterý 31. srpna 2010 ve 14:43 hodin byla na operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášena dopravní nehoda nákladního vozu s návěsem na silnici č. I/9 v části Nový Berštejn na území obce Dubá.

V úterý 31. srpna 2010 ve 14:43 hodin byla na operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášena dopravní nehoda nákladního vozu s návěsem na silnici č. I/9 v části Nový Berštejn na území obce Dubá.

Jednotka dobrovolných hasičů z Dubé našla v příkopu u silnice havarovaný kamion zn. Man s návěsem, který převážel klády. Vůz ležel převrácený na boku a náklad dřeva byl vysypaný. Zraněný řidič byl již v péči zdravotnické záchranné služby.

Hasiči odpojili autobaterii a vůz zabezpečili proti vzniku požáru. U nákladního vozu došlo k proražení nádrže s 800 litry nafty a vany s motorovým olejem. Ropné látky vytekly do příkopu a částečně i na komunikaci. Z důvodu rozsypaného dřeva se nebylo možné dostat k nádrži vozu a utěsnit ji. Hasiči unikající ropné látky ohradili a zasypali sorbentem. Poté předali místo policistům. O další úklid se postaral správce komunikace.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

por. Mgr. Iva Michalíčková

-kow-

Sdílet