Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Se servisem radiostanic i jejich opravami pomůže firma KOMS Mělník, nabízí také bohaté příslušenství

Při jakémkoliv zásahu je bezproblémová funkčnost spojovacích prostředků důležitá pro bezpečnost zasahujících hasičů i všech zúčastněných. Proto je nutné udržovat radiostanice stejně jako ostatní vybavení v bezvadném stavu.

I přes kvalitní péči se časem nevyhnete opravám radiostanic. Je proto důležité mít spolehlivého servisního partnera, který vám zaručí rychlou a kvalitní opravu.

Závady se mohou vyskytnout na prvcích infrastruktury komunikačního systému (jsou umístěny v pevných objektech) nebo na mobilních zařízeních (přenosné a vozidlové radiostanice).

Odstranění poruchy na pevných zařízeních se zpravidla provádí v místě jejich instalace. Opravy mobilních prvků komunikační sítě se provádějí v odborném servisním pracovišti, případně pokud to povaha závady dovoluje, tak je možné opravu řešit přímo u uživatele.

Pokud se vyskytne závada, můžete sami závadu identifikovat a přesně popsat. Pokud následně objednáváte opravu, je rovněž dobré specifikovat, co chcete všechno opravit (jestli chcete zároveň vyměnit baterii nebo díly, které jsou opotřebené, …).

Usnadníte tím práci servisnímu technikovi. Ke správné identifikaci vám může pomoci i pomůcka, kterou si můžete stáhnout na stránkách firmy KOMS Mělník a.s. na odkazu – 10 závad radiostanic.

U samotné opravy je důležitá celková cena a termín, v jakém je oprava provedena. To by Vás mělo zajímat. Hodinová sazba nevypovídá o ničem.

Příslušenství k radiostanicím

Pro spolehlivou funkci radiostanic je důležité i kvalitní příslušenství. Základním příslušenstvím každé radiostanice je anténa. Ta musí být v perfektním stavu. Důležité také je, aby byla u ruční radiostanice anténa pro správné pásmo.

Také anténa vozidlové radiostanice si zaslouží vaší pozornost. Anténa by měla být upravená na správnou délku pro používaný kmitočet a musí směřovat přímo vzhůru.

U ručních radiostanic patří k příslušenství dále baterie, klip a případně krytka konektoru pro připojení externího mikrofonu. Mezi další příslušenství patří stolní nabíječe pro jednu, případně pro více radiostanic, vozidlové nabíječe na 12 nebo 24 voltů.

Velkou skupinou je audio příslušenství. U hasičů je nejvíce zastoupeno v podobě externích mikrofonů s reproduktorem k ručním radiostanicím. U profesionálů to jsou také hovorové soupravy do přileb a masek.

Pokud zvažujete nákup příslušenství ke svým radiostanicím je důležité znát přesný model radiostanice a ten uvádět u případné objednávky.

Nápomocný Vám může byt i katalog nejžádanějšího příslušenství s uvedením orientačních cen na stránkách KOMS Mělník a.s.

KOMS Mělník a.s.
komerční prezentace
www.koms.cz
Sdílet