Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda na okraji Fulneku si vyžádala jeden lidský život, dalších pět osob bylo zraněno

Dvě jednotky hasičů zasahovaly u nehody dvou osobních automobilů (Volvo a Ford) ve Fulneku, místní části Děrné (okres Nový Jičín), která si vyžádala pět zraněných osob. Dvě z nich hasiči vyprošťovali z aut. Jeden ze zraněných – řidič Fordu – i přes snahu složek IZS nehodu nepřežil.

Nehoda se stala na rovném úseku silnice v místní části Děrné, kde ihned vyjela jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Bílovec a jednotka dobrovolných hasičů Fulnek. Hasiči zabezpečili před případným požárem obě havarovaná vozidla, která zůstala po srážce stát na silnici. Na menší únik provozních kapalin na silnici použili nasákavý sorbent.

Hasiči vyprostili spolucestujícího z Volva, v němž jelo celkem pět osob (z toho se 4 zranily), taktéž řidiče Fordu. Asistovali týmu ZZS MSK při resuscitaci a ošetřování. Do psychosociální pomoci účastníkům nehody se zapojili dva interventi ze složek IZS – profesionální hasič z Bílovce (HZS MSK) a policista ČR.

Na závěr zásahu hasiči odtáhli obě havarovaná vozidla na okraj silnice, která byla zhruba dvě hodiny neprůjezdná, a uklidili místo nehody, které osvětlovali kvůli zásahu i zdokumentování. Nakonec pomáhali při nakládce obou aut na vozidla odtahové služby.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet