Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři lidé skončili v nemocnici

V Karviné se při požáru bytu čtyři lidé nadýchali zplodin.Aktua­lizace: Nové fotografie a informace.

Hořelo v Karviné a tak u toho nemohl chybět náš pravidelný dopisovatel Jan Kondziolka.

Dnes jsem jel opět projet na kole… V 10:57 jsem jel přes křižovatku u VZP v Karviné a v dálce jsem viděl sloup černého dýmu. Přes červenou jsem to otočil a jel asi 1,5 Km na místo požáru v Karviné Ráji č.p. 594, kde hořel přízemní byt. První hasičské vozy dorazily na místo (aspoň podle mých fotografií) v 11:05. Při likvidaci požáru byla použita přetlaková ventilace. Většina nájemníků byla v práci, proto byly byty kontrolovány pomocí žebříku.
Při požáru byly lehce raněny tři osoby a jedna těžce. Těžce raněný muž leží ve FN Ostrava Poruba s podezřením na popálení horních cest dýchacích, třináctiletá dívka a sedmnáctiletý chlapec se nadýchali kouře. Předběžná škoda byla vyčíslena na tři sta tisíc a zcela zničený byt. Předběžnou příčinou je vzplanutí plastové nádoby ve které nájemníci vařili vodu elektrickou spirálou.

Speciální poděkování patří Honzovi Dittrichovi, který zachránil fotky ze seklé karty Smart media… Olympus!

Text a foto: Jan Kondziolka www.kojan.kvalitne.cz

iDnes.cz
Čtyři lidé utrpěli zranění a skončili v nemocnici během požáru bytu, který dnes dopoledne likvidovali hasiči v Karviné. „Nadýchali se zplodin,“ řekl vyšetřovatel hasičů.
Plameny okolo 11:00 zachvátily byt v prvním patře panelového domu. Tři zranění byli uvnitř. Navíc hasiči museli evakuovat dva obyvatele bytu ve čtvrtém patře, kde se kouř hromadil. Jeden z nich se ho také nadýchal.
Oheň podle něj zcela zničil vybavení bytu. Škodu předběžně odhadl na 300.000 korun. Příčina je ještě v šetření.
Sdílet