Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze Zdechovic pořídili nový dopravní automobil, firma KOBIT – THZ jim dodala Volkswagen Transporter

Novým dopravním automobilem disponují hasiči obce Zdechovice, Volkswagen Transporter T6.1 jim dodala firma KOBIT – THZ.

Dopravní automobil Volkswagen Transporter 6.1 Kombi s pohonem všech kol systémem 4Motion je poháněn naftovým dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 110 kW. Převodovka je manuální, šestistupňová.

Vůz je osmimístný, sedadla řidiče i spolujezdce jsou otočná. Elektronicky ovládanou klimatizaci doplňuje druhý výměník topení v prostoru pro osádku. Do něj se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém i levém boku automobilu.

Na pravém boku je zásuvka MagCode pro dobíjení a konzervaci akumulátorů. V přední části je za nárazníkem namontován elektrický lanový naviják.

Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice Motorola GM360, ve dvojici dobíjecích úchytů jsou ruční radiostanice Motorola GP340. Další dva dobíjecí úchyty jsou určeny pro ruční svítilny Streamlight Survivor.

Pro sledování provozu před automobilem slouží kamera TrueCam H5 s GPS modulem, ve výbavě nechybí měnič napětí 12/230 V o stálém výkonu 1500 W a dvěma zásuvkami.

Okolí automobilu je osvětleno LED světlomety na bocích a v zadní části vozu, ve výbavě nechybí dvojice přenosných LED světlometů s magnetickým uchycením a světelným tokem 1 300 lumenů.

Světelné výstražné zařízení je červenomodré kombinace s červenou částí rampy na levé straně, vzadu je oranžová sváděcí alej.

Zavazadlový prostor je přístupný výklopnými dveřmi s prosklením. Jeho objem umožňuje uložení osmi zavazadel o objemu 120 l a hmotností 30 kg, v podlaze jsou čtyři kotvící body s tažnou silou každého 3 kN.

Sdílet