Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Mostů u Jablunkova omladí svůj technický automobil, vysloužilé Mitsubishi L200 nahradí Toyota Hilux

Na konci roku 2021 pořídila obec Mosty u Jablunkova pro své hasiče nový technický automobil Toyota Hilux, který nahradí už dosluhující osmnáct let staré Mitsubishi L200.

Přes všechny problémy s dodávkami nových vozidel a zejména automobilových čipů se přeci jen dílo podařilo a hasiči přivítali nové vozidlo ve své garáži.

Toyota byla pořízena v bílé barvě a bez „hasičských“ úprav. Červenou barvu tak vůz získal díky celopolepu fólií, firma SEAL se postarala o zabudování elektrického lanového navijáku.

Úpravy a vybavení

Další úpravy provedli hasiči svépomocí. V nákladovém prostoru vytvořili police a výsuvné plato, ukotvili potřebné vybavení a na střechu vozidla namontovali majáky a žebřík.

Hilux je vybaven dvěma motorovými pilami, lezeckou výstrojí a lany, sadou vakuových matrací a dlah, zdravotnickým materiálem, ženijním a montážním nářadím, přilbami, kužely, kladkami a popruhy k lanovému navijáku. Veze i dva hasicí přístroje a další drobné příslušenství.

Variabilně může přepravovat další stroje a zařízení, jako jsou čerpadla a hadice, elektrocentrály, vodní vysavače, vysoušeče. K dispozici je i tažné zařízení.

Akce kulový blesk

Starý technický automobil Mitsubishi L200 byl převeden k družební jednotce sboru dobrovolných hasičů v nedaleké Horní Lomné, výměnou od nich získali dvacetileté nepojízdné Mitsubishi Pajero. To hasiči z Mostů opraví a prodají dalším družebním hasičům na Slovensko do obce Svrčinovec.

Věříme, že všechny vozidla budou plně sloužit řadu let a děkujeme naši obci za příkladnou podporu.

Hasiči Mosty
Sdílet