Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyřstý dopravní automobil předali hasičům v Trutnově, sloužit bude v Josefově Dole na Jablonecku

Hasiči z Josefova Dolu na Jablonecku se zařadili do řady těch, kteří získali dopravní automobil od firmy Auto Trutnov. V pořadí 400. vozidlo za 1 264 927 korun včetně DPH odjelo do svého nového domova ve čtvrtek 24. března 2022.

Samotné předání v areálu firmy v Trutnově se neslo ve slavnostním duchu, kromě dortu hasiči dostali od zástupce firmy Ford také vouchery do Janských Lázní, do výbavy vozidla přibyly světelné puky a osazeno je také více modulů v horní světelné rampě.


Devítimístný Ford Transit Kombi L2H2 Trend pro Josefův Důl disponuje pohonem všech kol, všechny tři řady sedadel s tříbodovými pásy jsou orientovány ve směru jízdy.

Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice, ovládání červenomodrého světelného a zvukového výstražného zařízení je na krouceném kabelu v dosahu osob na první řadě sedadel.

Za předním nárazníkem je namontován elektrický lanový naviják se syntetickým lanem. Ovládat ho lze i bezdrátově.

Do prostoru osádky se nastupuje posuvnými dveřmi na pravém boku automobilu. Pod předními sedadly je úložný prostor pro drobné příslušenství.

Zavazadlový prostor je přístupný dvoukřídlými dveřmi v zadní části automobilu. Ve výbavě nechybí standardní prostředky dopravního automobilu – tedy hasicí přístroje, vytyčovací páska, lékárnička velikosti III, ruční svítilny a ruční radiostanice.

Na střeše je plošina pro uložení rozměrnějšího vybavení, v její zadní části jsou uchyceny majáky a rovněž oranžová sváděcí alej.

Sdílet