Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči úspěšně přepravili na Ukrajinu další tři konvoje humanitární pomoci

Tři konvoje humanitární pomoci dorazily ve čtvrtek 7. dubna 2022 do místa určení. Jeden konvoj s hasičským vybavením a výškovou technikou směřoval na slovensko-ukrajinské hranice. Další dva mířily na území Moldavska a do Polska. Obsahovaly mimo jiné zdravotnický materiál, ochranné obličejové masky, obleky a rukavice.

Nakládku a následně přepravu humanitární pomoci pro ukrajinské uprchlíky a hasiče zabezpečoval ve dnech 6. – 7. dubna 2022 Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru České republiky.

Na slovensko-ukrajinské hranice hasiči odvezli 82 palet materiálu s hasičskou výstrojí a 1 kus výškové techniky. Tato zásilka obsahovala materiál získaný prostřednictvím sbírky Hasiči hasičům, kterou vyhlásil Hasičský záchranný sbor České republiky vybavení ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska na základě prioritního zájmu hasičů z Ukrajiny.

Do Polska hasiči přepravili 63 palet s humanitární pomocí, tato zásilka mimo jiné obsahovala zdravotnický materiál v podobě ochranných obličejových masek, ochranných obleků, rukavic a respirátorů FFP2.

Sdílet