Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen v Medlově, plameny zachvátily kůlnu a garáž a šířily se střechou

Krátce po půlnoci na 14. dubna 2022 vyjíždělo osm jednotek do obce Medlov k požáru rodinného domu. Škoda zřejmě dosáhne milionu korun. Při události se nikdo nezranil.

Událost byla na naše operační středisko ohlášena tři minuty po půlnoci. Na místo vyjely jednotky z prvního stupně požárního poplachu. Velitel zásahu si však brzy po příjezdu vyžádal na místo další dvě cisterny s vodou. Vyhlášen byl proto druhý stupeň poplachu.

Plameny zachvátily kůlnu a garáž a konstrukcí střechy se dál šířily. Pod kontrolu se je podařilo dostat před půl druhou ráno pomocí několika vodních proudů. Pro zajištění stabilní dodávky hasicí vody na místo zásahu, zřídil velitel kyvadlovou dopravu vody z hydrantové sítě obce Medlov.

Následovalo rozebírání střešní konstrukce a dohašování ohnisek. Hasiči na místě ochlazovali a kontrolovali několik propan-butanových lahví. V 3.08 hod. ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru.

Škodu předběžně vyšetřovatel vyčíslil na milion korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za dva miliony korun. Při požáru se nikdo nezranil. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

Petr Příkaský
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet