Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky vyjížděly k pádu malého letadla na letišti Příbram, dva lidé se lehce zranili

Ve čtvrtek 21. dubna 2022 tři minuty po šesté hodině večer přijalo operační a informační středisko středočeských hasičů oznámení o pádu malého letadla na letišti Příbram poblíž obce Dlouhá Lhota.

K místu vyjely profesionální jednotky ze stanic Dobříš a Příbram společně s dobrovolnou jednotkou z Drásova. Ještě než dojely na místo, obdržely upřesňující informace o předpokládaném zranění jednoho ze dvou členů posádky.

Po příjezdu k události a rychlém průzkumu hasiči zjistili, že se v ultralightu nacházely dvě osoby, které utrpěly lehčí poranění. Zároveň se z poškozeného stroje šířil dým. Proto velitel zásahu nařídil provést protipožární opatření a zahašení počínajícího požáru. Společně s hasiči na místo přijela i zdravotnická záchranná služba, která si převzala oba zraněné.

Po kontrole ultralightu velitel zásahu poslal dobrovolnou jednotku z Drásova zpět na zbrojnici a ponechal na místě profesionální hasiče.

Pro případ dalšího výjezdu byla dobříšská profesionální stanice zálohována dobrovolnou jednotkou obce Dobříš, která držela pohotovost na své zbrojnici.

Jan Sýkora
HZS Středočeského kraje
Sdílet