Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Renault Master dodala hasičům z Moutnice firma MOTO TRUCK, osmimístný vůz je v technickém provedení

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Moutnice disponuje od letošního roku novým dopravním automobilem Renault Master od firmy MOTO TRUCK CZ. Obec ho pořídila za 1 680 000 korun včetně DPH, s financováním pomohla dotace ministerstva vnitra a Jihomoravského kra­je.

Podvozek o celkové hmotnosti 4 500 kg je osazen naftovým agregátem o objemu 2299 cm³ a výkonu 120 kW. Na zadní pohon jej přenáší šestistupňová, manuálně řazená převodovka.

Osmimístná kabina je vybavena dvěma řadami sedadel orientovanými po a jednou řadou sedadel orientovanou proti směru jízdy, přičemž pod druhou a třetí řadou sedadel jsou úložné hliníkové boxy pro drobný materiál.

Středový panel mezi sedadly strojníka a velitele disponuje dvěma dobíjecími paticemi pro radiostanice a dvěma pro ruční svítilny. Další napájecí „hnízdo“ je k dispozici za třetí řadou sedadel.

Tepelný komfort v prostoru osádky zajišťuje nezávislé topení o výkonu 4 kW s výdechy do prostoru první, druhé a třetí řady sedadel. Všechna sedadla jsou vybavena bezpečnostními pásy a jsou ze snadno omyvatelného materiálu.

Pro spojení slouží dvě vozidlové radiostanice – analogová Hytera a digitální terminál TPM700. Další možností komunikace je výjezdový tablet, umístěný v napájecím úchytu na přední palubové desce.

Vestavba vozidla je od prostoru osádky oddělena pevnou přepážkou a dvěma policemi. Po sklopení třetí řady sedadel jsou pak zpřístupněny dýchací přístroje, náhradní láhve a hasicí přístroje.

Nákladní prostor je vybaven čtyřmi lineárně výsuvnými prvky, každý má nosnost 200 kg.

Vybavení uložené na těchto prvcích odpovídá technickému provedení dopravního automobilu.

Osvětlení vnitřního prostoru je v LED provedení, stejně jako osvětlení okolo automobilu, včetně pochozí nástavby.

Po vnějších bocích automobilu jsou v zadní části umístěny dvě 12V zásuvky pro napájení magnetických kloubových světlometů. O konzervaci akumulátorů se stará externí inteligentní nabíječka Bosch připojená přes magnetickou dobíjecí zásuvku Battex.

Sdílet