Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U pardubických hasičů končí dlouholetí hasiči Jaromír Ptáček a Radek Nešpor

Řady hasičů opouští další hasiči. Prvním je kolega z Vysokého Mýta. Nadpraporčík Radek Nešpor, DiS., nastoupil na stanici ve Vysokém Mýtě v roce 2005 nejprve jako hasič, poté se stal hasičem technikem spojové služby a posledních 10 let byl velitelem družstva na směně C.

Během své kariéry u hasičů si doplnil i zdravotnické vzdělání, a tak není divu, že na stanici měl na starosti i vzdělávání v poskytování první pomoci. Kolegové se s Radkem na své poslední směně patřičně rozloučili.

Poslední směnu odsloužil také nstržm. Jaromír Ptáček ze stanice Pardubice. Hasičem byl rovných 26 let. Po celou dobu služby byl technikem strojní služby, který nezkazil nikdy žádnou legraci. Na Jaromíra bylo vždy spolehnutí.

Kdykoliv bylo potřeba, podpořil jednotlivce i celý kolektiv, každý věděl, že u něj nalezne pomocnou ruku, dobrou radu i porozumění. Byl profesionál, který si v každé situaci uměl poradit a svými nápady přispěl k řešení složitých zásahů,

říkají jednohlasně jeho kolegové ze směny C.

Jak se říká, problémy řešil vždy s námořnickou rozvahou a kolegové dodávají: „Byl to pan Hasič.“

Jako strojník se se svou fyzickou kondicí vyrovnal i o generaci mladším kolegům, posuďte sami. Ve věku 62let zcela lehce vyběhl 365 schodišť, 11 680 schodů (2044 výškových metrů) za čas 4h a 2 minuty. Za 4 roky je to 777 777 schodů celkem. Klobouk dolů, Jardo! Bezpochyby můžeme říci, chceš-li hasičem v kondici býti, jako Jarda Ptáček musíš žíti!

Milý Jardo a Radku, přejeme hodně štěstí, zdraví a úspěchů v další etapě vašeho života.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet