Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Putovní pohár krajské soutěže TFA Bohdanka vyhráli v roce 2022 soutěžící územního odboru Příbram

Ve čtvrtek 26. května 2022 se už po deváté konala u malebné rozhledny Bohdanka, která je od roku 2011 dominantou nad obcí Bohdaneč na Kutnohorsku, krajská soutěž v disciplínách TFA „O pohár ředitele HZS Středočeského kraje“.

Celá soutěž odstartovala v deset hodin, kdy všechny účastníky soutěže při slavnostním nástupu přivítal ředitel územního odboru Benešov plk. Ing. David Vratislavský. Soutěžícím popřál mnoho štěstí a sportovních úspěchů.

I přestože se účastnící na Bohdance pravidelně potýkají se silným větrem, letošní počasí soutěži přálo a tak přijelo poměřit své síly celkem 79 účastníků, z toho dokonce jedna žena – Denisa Vápeníková z HZS Vysočina. Kromě závodníků z HZS Středočeského kraje se klání zúčastnili borci z šesti dalších krajů.

Stejně jako při minulém ročníku, se i letos na start postavil ředitel územního odboru Příbram plk. Ing. Tomáš Horvát, Ph.D. Startovní pole bylo rozděleno do kategorie A (do 40 let) a B (nad 40 let). V soutěži o putovní pohár se každému středočeskému územnímu odboru sčítaly časy tří nejlepších závodníků.

Fyzičku všech účastníků prověřilo nejprve sedm vyčerpávajících disciplín – roztažení a balení hadic, překonání dvoumetrové bariéry, šedesát střídavých úderů palicí do hammer boxu, transport figuríny vážící 80 kilogramů, přenesení dvou kanystrů naplněných vodou a vytažení břemene lanem do prvního patra rozhledny. Následně museli všichni vystoupat po 216 schodech na vyhlídkový obchvat rozhledny Bohdanka.

To vše museli závodníci absolvovat v zásahovém oděvu s helmou a dýchacím přístrojem na zádech jako zátěží. O tom, jak moc je tato soutěž náročná, svědčí i fakt, že na vrcholu je tradičně připravena posádka středočeské záchranky s kyslíkem a defibrilátorem.

První tři místa kategorie A:

  1. Jiří Šídlo – 04:35,33 – ÚO Příbram A
  2. Radek Kladiva – 04:36,54 – ÚO Benešov
  3. Roman Žalud – 04:57,36 – ÚO Příbram A

První tři místa kategorie B:

  1. Dušan Plodr – 04:58,93 – ÚO Beroun A
  2. Tomáš Trmík – 06:06,05 – ÚO Kutná Hora B
  3. Martin Zapadlo – 06:06,64 – ÚO Kolín – Říčany

Poděkování za přípravu i průběh soutěže patří organizátorům z benešovského územního odboru, Sportovnímu klubu HZS Středočeského kraje, rozhodčím, zdravotníkům a vedení obce Bohdaneč.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky_TFA_Bohdanka_2022_(final).pdf zobrazit online PDF 230 kB