Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči SDH Přísečná mají nově opravenou a sportovně upravenou požární stříkačku i díky Nadaci Agrofert

Díky nadaci Agrofert a vlastnímu dobrému hospodaření má SDH Přísečná nově opravenou a sportovně upravenou požární stříkačku. Požární stříkačka byla po letech užívání ve velmi špatném stavu a nebylo ve vlastních sílách SDH a krizi v hasičském sportu (pořádání akcí) si na ní našetřit.

Nadace Agrofert našemu sboru poskytla z jejich hasičského fondu příspěvek ve výši 45 000 Kč a díky této pomoci se nám podařilo požární stříkačku opravit a upravit. Zbylé náklady ve výši 40 500 Kč byly hrazeny ze zdrojů našeho sboru.

Celkové náklady na opravení a úpravu stroje se vyšplhaly na 85 500 Kč.

Stroj je nyní upravený pro potřeby požárního sportu ale lze jej využít i pro případný zásah. Je vybavena motorem o obsahu 1800 ccm, s vrtáním 80,5 mm a zdvihem 88 mm.

Požární stříkačka bude využívána hlavně na sportovní účely týmu mužů a žen SDH Přísečná, do budoucna bude použita pro plánované družstvo dětí ale také pro technické účely sboru.

Na závěr ještě jednou děkujeme Nadaci Agrofert za finanční podporu a děkujeme také všem členům SDH Přísečná, kteří se na tomto projektu podíleli.

Pavel Frčka
Sdílet