Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velkoobjemovou Tatru Force pro jednotku SDH městysu Hostomice vyrobili v THT Polička

Firma THT Polička dodala do městysu Hostomice cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Tatra Force za 8 154 190 korun včetně DPH. S financováním pomohla Česká kancelář pojistitelů z Fondu zábrany škod.

Podvozek

Třínápravový podvozek Tatra Force umožňuje připojení pohonu všech kol, všechny diferenciály jsou vybaveny uzávěrkou.

O pohon se stará vidlicový osmiválec Tatra o výkonu 325 kW, převodovka je automatizovaná.

Na levém boku čtyřmístné kabiny je zásuvka Rettbox-air pro doplňování tlakového vzduchu a dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Pro spojení slouží dvojice vozidlových radiostanic – analogová a a digitální terminál. Ve čtyřech dobíjecích úchytech jsou ruční radiostanice ,v dalších čtyřech ruční svítilny. Velitel má v dosahu výjezdový tablet.

Světelné výstražné zařízení je modročervené kombinace. Spuštění zvukového zařízení je možné tlačítkem houkačky nebo samostatným tlačítkem u velitele.

Nástavba

Nástavba je řešená modulově, přední a zadní skříně pro příslušenství tvoří samostatné části, mezi kterými je uložena nádrž na hasivo. Ta pojme 9 000 litrů vody a 50 litrů pěnidla.

Čerpací zařízení dosahuje jmenovitého výkonu 3 000 litrů za minutu při tlaku 10 barů, umožňuje i vysokotlaký nebo kombinovaný provoz. Pěnotvorné přiměšovací zařízení je vybaveno ručně nastavitelnou regulací.

Mezi kabinou a nástavbou najdeme pneumaticky výsuvný osvětlovací stožár s 24V LED světlomety, který je napájen z podvozkové soustavy Tatry.

Foto: THT Polička a městys Hostomice
Sdílet