Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Memoriál plk. JUDr. Josefa Blažka opět ovládnul Patrik Kligl z HZS Královehradec­kého kraje

Na stadionu Sportovního klubu policie Jihočeského kraje v Českých Budějovicích proběhl ve čtvrtek 2. června 2022 další závod „Českého poháru ve dvojboji“. Soutěž, která se koná jako memoriál zesnulého krajského ředitele HZS Jihočeského kraje plk. JUDr. Josefa Blažka, ovládl Patrik Kligl z HZS Královehradec­kého kraje.

Soutěž, která čítala letos již 15. ročník, je určena pro sportovce nejen z řad profesionálních hasičů HZS České republiky, ale také pro sportovce reprezentující sbory dobrovolných hasičů. Soutěž organizuje Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje ve spolupráci s Jihočeským Hasičským sportovním klubem, z. s.

Českobudějovické sportovní klání bylo po závodech v Ostravě a Plzni třetím závodem celorepublikového seriálu a zúčastnilo se ho dnes téměř osm desítek sportovců z různých konců naší země. Po celý den všichni bojovali v běhu na 100 metrů s překážkami a ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku.

Součtem časů (31,27 s) z disciplíny běh na 100 metrů s překážkami (16,85 s) a výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku (14,42 s) se vítězem celkového dvojboje stal královehradecký Patrik Kligl. Druhý skončil Filip Vladislav, reprezentující HZS Středočeského kraje, s celkovým časem 32,04 s a pohár pro třetí místo si do Hradce Králové odvezl Vojtěch Klenka za čas 32,32 s.

Mezi závodníky nad 35 let byl stejně jako vloni nejlepší Lukáš Hons z HZS Kraje Vysočina s časem 32,83 s. Zcela jistě stojí za zmínku, že jeho čas byl 4. nejlepší celkovém hodnocení obou věkových kategorií. Druhé místo vybojoval s časem 33,54 s Martin Roháč z HZS Plzeňského kraje, třetí skončil Vladimír Janko z HZS Kraje Vysočina, jehož součet časů obou disciplín byl 39,99 s.

Nejlepším z jihočeských hasičů byl ve dvojboji na celkovém 18. místě Vojtěch Bašta z územního odboru Jindřichův Hradec s časem 34,73 s.

Kompletní výsledky jsou v přiloženém souboru.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Blažek_2022_-_výsledky.xlsx zobrazit online XLSX 100 kB