Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě se převrátil nákladní automobil s komunálním odpadem, řidiče museli vyprostit hasiči

Profesionální hasiči z Ostravy-Zábřehu (HZS MSK) zasahovali během úterního rána a minimálně celého dopoledne 7. 6. 2022 u nehody kamionu s komunálním odpadem, který skončil převrácený ve středových svodidlech na spojnici dálnice D1 a Mariánskohorské u­lice.

Hasiči nejprve museli opatrně vyprostit z kabiny kamionu zraněného a zaklíněného řidiče, a to po odřezání střechy kabiny a použití hydraulických nástrojů.

Nehoda se stala v úterý před šestou hodinou ranní. Do Ostravy-Nové Vsi ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Ostrava-Zábřeh – celkem čtyřmi vozidly, když jedno z nich dovezlo na místo nehody kolový nakladač Bobcat.

Ten po vyproštění řidiče (r. 1980) hasiči a jeho předání do péče ZZS MSK (s odvozem do nemocnice) odklízel a odvážel odpadky, které se vysypaly na silnici, do náhradního kontejneru.

Práce potrvají ještě přes úterní poledne.

Spojnice mezi kruhovým objezdem nad čtyřproudou Mariánskohorskou ulicí a dálnicí D1 tak bude zcela uzavřena minimálně do úterního poledne.

Postavení kamionu (kabiny a návěsu) zpět na kola si zajišťují majitelé vozidla ve spolupráci se soukromou odtahovou firmou.

Po 13. hodině došlo k odklizení vozidla a provoz na silnici byl obnoven v plném rozsahu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet