Pátek 10. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest lidí se zranilo při dopravní nehodě dodávky a osobního vozidla na silnici 380 u Hodonína

Nehoda osobního auta a dodávky zastavila provoz na silnici 380 poblíž Hodonína dne 15. června 2022. Operační středisko vyslalo krátce před 8. hodinou jednotku ze stanice Hodonín a následně také jednotku dobrovolných hasičů obce Strážnice.

Před příjezdem jednotek pomáhal u nehody jeden z příslušníků v osobním volnu. Po příjezdu jednotky HZS zahájili hasiči vyprošťování řidiče dodávky, a to s použitím hydraulických nástrojů. Dalším zraněným z osobního auta hasiči poskytovali první pomoc a pomáhali posádkám ZZS při ošetřování.

Na místo vyslalo operační středisko ZZS leteckou záchrannou službu a požádalo o výpomoc i olomoucké kolegy. Na místě tak byly dva vrtulníky.

Dále dispečink ZZS vyslal jednu pozemní lékařskou a dvě záchranářské posádky. Pomohla i převozová sanitka. Celkem zdravotníci ošetřili šest pacientů, byly mezi nimi i dvě děti.

Pokud jde o charakter zranění, pak se jednalo o dvě těžká, tři středně těžká a jedno lehké zranění. Pacienty zdravotníci po ošetření převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno, do brněnské Dětské nemocnice a do kyjovské nemocnice.

Hasiči zajistili místo proti požáru, zasypali uniklé provozní náplně sorbentem a zraněným poskytli posttraumatic­kou péči.

ZZS Jihomoravského kraje
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet