Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotky z třetího stupně požárního poplachu zasahovaly u požáru v ubytovně v Brně

Dopoledne 15. června 2022 vyslalo operační středisko jednotky z 3. stupně požárního poplachu k požáru v ubytovně v Brně.

První jednotky přijely na ul. Havlenova krátce před 11. hodinou. Situace byla z počátku nepřehledná. V zakouřeném objektu bylo mnoho lidí a velitel zásahu si proto nechal povolat na místo další jednotky. K zásahu operační středisko vyslalo 15 hasičských jednotek a další speciální techniku.

Hasiči nasadili tři vodní proudy a požár jedné bytové jednotky v prvním patře dostali pod kontrolu během půl hodiny. Současně zachraňovali osoby ze zakouřených prostor a to i s použitím vyváděcích masek.

Celkem objekt opustilo 33 osob včetně dětí.

K požáru ubytovny v centru Brna za ZZS vyrazila lékařská posádka, dva záchranářské týmy, inspektor provozu a aktivován byl i velkokapacitní vůz Atego. Jedná se o speciál, který je určen právě pro situace, kdy je očekáváno větší množství pacientů.

Zdravotníci ošetřili muže a ženu, kteří se nadýchali zplodin hoření, po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je transportovali do brněnské Nemocnice Milosrdných bratří.

U dalších pěti pacientů zdravotníci zkontrolovali jejich zdravotní stav, ošetřili je a ponechali na místě. Celkem se tedy postarali o sedm lidí, stav žádného z pacientů by neměl být vážný.

Plameny zcela zničily jeden z bytů v prvním patře. Podle našeho vyšetřovatele může být za příčinou vzniku požáru technická závada na elektrickém spotřebiči. Škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun.

Včasným zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě asi 200 tisíc korun.

ZZS Jihomoravského kraje
Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet