Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě jednotky zasahovaly u střetu osobního a nákladního automobilu u Olbramovic na Benešovsku

Dopravní nehoda se stala pár minut po 15. hodině 15. června 2022 na silnici I/3 u obce Olbramovice na Benešovsku. Došlo ke střetu osobního s nákladním automobilem. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Benešova spolu s dobrovolnými hasiči obce Votice, kteří jsou předurčeni na zásahy u dopravních nehod.

S největší pravděpodobností 48letý řidič osobního vozidla Volkswagen Passat z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a čelně se střetl s nákladním vozidlem, které řídil 53letý muž,

uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Jednotky po příjezdu k místu nehody potvrdily, že došlo ke střetu osobního a nákladního automobilu. Na místě se nacházely dvě zraněné osoby. Zranění jedné z nich však byla natolik vážná, že jim přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehla.

Pro druhou zraněnou povolala zdravotnická záchranná služba k rychlejšímu transportu do nemocnice vrtulník Letecké záchranné služby.

Hasiči na místě zasypali uniklé provozní kapaliny a na vozidlech provedli protipožární opatření. Pro řidiče nákladního automobilu nechal velitel zásahu povolat příslušníka HZS Středočeského kraje proškoleného v poskytování posttraumatické intervenční péče.

Silnice I/3 byla po celou dobu zásahu a vyšetřování události obousměrně uzavřena. K zachování akceschopnosti byla benešovská profesionální stanice zálohována dobrovolnou jednotkou Bystřice, která držela pohotovost na své zbrojnici.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet