Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Představujeme partnery naší akce IRON FIREMAN 2002 – Pivovar Bernard

Představte si, že jste v Rodinném pivovaru Bernard v samém srdci Českomoravské vrchoviny. V jeho sklepích kvasí a zraje najednou přibližně 2 200 000 půlli­trů piva.

Pomalu, tak jak si to tradiční technologie výroby žádá, při teplotě 1–2o C, čeká několik týdnů až měsíců na své zákazníky. Když se přiblíží jeho doba, je pivo zfiltrováno při stejné teplotě na křemelinovém filtru a čeká na poslední krok na své cestě před distribucí – na závěrečné ošetření.

Když jsme se v Rodinném pivovaru Bernard rozhodovali, jak bude tento krok vypadat, měli jsme před sebou dvě možné cesty. Pasterizaci – tedy standardní a také snazší cestu – nebo druhou, mnohem složitější, ale zaručující zcela jedinečné vlastnosti piva – tzv. mikrofiltraci. Při pasterizaci se pivo zahřívá na vyšší teplotu, čímž jsou všechny přítomné mikroorganismy v pivu zničeny. Tento drastický zásah, kdy je pivo tepelným šokem „vytrženo“ z klidu ležáckého sklepa, sice zaručuje dlouhou trvanlivost, ale poškozuje samotnou vůni, chuť a barvu piva. Především však ale jeho výživnou a zdravotní hodnotu.

V Rodinném pivovaru Bernard jsme se proto rozhodli pro tu druhou, originální – VLASTNÍ CESTU. Je sice náročnější, ale vůči zákazníkům rozhodně poctivější. Na konci procesu totiž pivo při zachování teploty 2o C přefiltrujeme přes speciální mikrobiální filtr, na kterém dochází k zachycení všech mikroorganismů. Pivo tím nemění svou vůni, barvu ani chuť a uchovává si všechny výživné a zdravotní hodnoty a tudíž se k vám dostane skutečně pivo, o které jsme se v ležáckém sklepě tak dlouho starali.

Tel.: 0367/532 407
Fax: 0367/532 183
E-mail:pivovar@bernard.czwww.bernard.cz
Sdílet