Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Kluče došlo k nehodě osobního vozidla, začalo hořet. Dva lidé zemřeli

Krátce před čtvrtou hodinou odpoledne 7. července 2022 přijalo telefonní centrum tísňového volání v Karlových Varech oznámení o hořícím osobním automobilu na silnici č. 21233 u Kluče poblíž města Habartov.

Hasiči po příjezdu na místo události okamžitě zahájili resuscitaci osoby, kterou policisté přemístili do bezpečné vzdálenosti od hořícího automobilu, a následně ji předali do péče záchranářům.

Současně provedli uhašení vozidla, které se nacházelo pod mostním propustkem, proto ho bylo nutné po likvidaci požáru vyzvednout pomocí vyprošťovacího speciálu drážních hasičů. Po vyzvednutí vozidla bylo zjištěno, že se v jeho vnitřním prostoru nachází další osoba.

Osmdesátiletý řidič osobního automobilu značky Škoda měl při projíždění pravotočivé zatáčky z dosud nezjištěných příčin přejet do protisměru a následně vjet na travnatou plochu. Poté měl přední částí automobilu narazit do zábradlí mostu.

Po tomto nárazu mělo vozidlo sjet z mostu do koryta Radvanovského potoka a v něm zůstat přetočené na střeše. Po chvíli mělo dojít k zahoření osobního automobilu.

Při dopravní nehodě utrpěli zranění neslučitelná se životem osmdesátiletý řidič osobního automobilu i jeho pětasedmdesátiletá spolujezdkyně. Oba na místě svým zraněním bohužel podlehli, >

uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Hasiči zamezili dalšímu úniku provozních kapalin do vodního toku pomocí sorpčních hadů. Zásahu se účastnilo celkem pět jednotek hasičů s pěti kusy techniky.

HZS Karlovarského kraje
Sdílet