Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pprap. Michal Toráň věnoval aktivní službě u Sboru 31 let, skončil kvůli úrazu při zásahu

Krajský ředitel plk. Ing. Jan Hadrbolec, zástupci vedení HZS Libereckého kraje a kolegové hasiči se na stanici HZS Česká Lípa dne 21. července 2022 rozloučili se svým dlouholetým kolegou a kamarádem pprap. Michalem Toráněm.

Důvodem předčasného ukončení aktivní služby u profesionálních hasičů je služební úraz, který utrpěl při hašení požáru objektu v obci Valteřice loni v dubnu.

Michal Toráň ke sboru nastoupil již v roce 1991. Během své profesní kariéry absolvoval řadu specializačních kurzů a dlouhodobě působil na směně „C“ jako hasič – technik chemické služby. Nabyté znalosti dokázal vždy nejen uplatnit při zásahové činnosti, ale rovněž je předával dál svým kolegům. Za profesionální přístup a spolehlivost byl v průběhu služby oceněn medailemi Za věrnost III., II. i I. stupně.

V civilním životě je pro Michala Toráně na prvním místě jeho rodina. Mezi jeho koníčky patří chov bezobratlých živočichů nebo také odkrývání historie zaniklých vesnic na Českolipsku.

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje Michalovi Toráňovi děkuje a přeje mnoho úspěchů v dalším profesním i v osobním životě.

Sdílet