Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2022: Disciplínu Ultimate Firefighter ovládli Češi, zlatou medaili vybojoval i zápasník Sobecký. Hocka se všichni zalekli

Ultimate Firefighter je pro tvrdé české hasiče disciplína, v níž tradičně drtí všechny světové konkurenty. Nejinak je tomu i na právě probíhajících Světových policejních a hasičských hrách v Rotterdamu.

Do České republiky už nyní putuje spousta medailí z kategorií jednotlivců.

Pavel Kouřík z HZS Plzeňského kraje vybojoval zlatou medaili v kategorii do 30 let, Jan Haderka v těsném souboji porazil brazilského kolegu o tři vteřiny a má zlato v kategorii 30+.

V kategorii 35+ pak bodoval Zdeněk Král z Pardubického kraje a skončil na druhém místě, Jaroslav Hanzel z HZS Moravskoslezského kraje zaběhl suverénně nejlepší čas soutěže a v kategorii 35 bral zlato.

Jan Šeps ze stanice ve Varnsdorfu v kategorii 45+ skončil na čtvrtém místě.

Daniel Kouřil z Olomouckého kraje nenašel přemožitele v kategorii 50+ a zvítězil, záda mu kryl Josef Kroupa z HZS Ústeckého kraje, který skončil na místě druhém.

Řecko-římský zápas čekal na Tomáše Sobeckého, bezkonkurečně vyhrál a do Ústeckého kraje si odváží zlatou medaili.

Druhou zlatou získal i varnsdorfský Jan Hocko, i když se jedná spíše o odměnu ze dne předchozího. Všichni soupeři se totiž Honzy zalekli a kvůli zraněním bez zápasení odstoupili.

Sdílet