Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr vnitra zavítal koncem července na centrální požární stanici do Pardubic, navštívil i Lázně Bohdaneč

Ve čtvrtek 28. července 2022 zavítali na centrální požární stanici do Pardubic ministr vnitra Mgr. Bc. Vít Rakušan, generální ředitel genpor. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA, i první náměstek policejního prezídia genmjr. Ing. Tomáš Lerch. V pravé poledne se všichni setkali s krajským ředitelem HZS Pardubického kraje plk. Mgr. Alešem Černohorským a nejvyšším managementem HZS Pardubického kraje.

Krajský ředitel hasičů představil strukturu krajského hasičského sboru. Ministr vnitra se zajímal zejména o výstavbu nové požární stanice ve Svitavách. Hovořilo se i o společném projektu výstavby právě hasičských stanic a budov dálniční policie na velmi vytížené komunikaci I/35.

Tématem byly i hasičské stanice, které nejsou příliš vyhovující. Aleš Černohorský představil ministru vnitra studii výstavby požární stanice v Králíkách a studii rozšíření a modernizaci stanice v Pardubicích.

Ministr vnitra se při krátké návštěvě podíval přímo do výjezdových garáží a potkat se s jednotkou sloužících hasičů v Pardubicích. Zavítal také na Krajské operační a informační středisko HZS Pardubického kraje, kde byl Vít Rakušan seznámen s propracovaným systémem přijímání tísňového volání.


Ministr vnitra Mgr. Bc. Vít Rakušan, generální ředitel HZS ČR genpor. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA a první náměstek policejního prezidenta genmjr. Ing. Tomáš Lerch navštívili ve čtvrtek 28. července Institut ochrany obyvatelstva.

Po přivítání shlédli krátké video a prezentaci mapující činnosti Institutu při zabezpečování úkolů ochrany obyvatelstva, následovala komentovaná prohlídka laboratoří chemické, biologické a radiační ochrany.

Delegace se seznámila s přístrojovým vybavením, náplní práce i poznatky výzkumu a vývoje a také vyzkoušela nástroje virtuální reality pro vzdělávání a výcvik hasičů. Exkurze byla zakončena ukázkou mobilní požární techniky – výjezdových laboratoří, prostředků specializované ochrany a dronů pro výjezdovou činnost a skenování prostředí.

Institut ochrany obyvatelstva
Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet