Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silné bouřky zaměstnaly středočeské hasiče, zasahovali i u spadlých drátů elektrického vedení na dálnici

V pátek v podvečer se začala naplňovat výstraha Českého hydrometeorolo­gického ústavu na silné bouřky, které přecházely přes území Středočeského kraje. Ty s sebou přinesly zvýšený počet událostí, především technického rázu.

Od osmnácté hodiny začaly přibývat události spojené s bouřkami. Nejčastěji šlo o popadané stromy na pozemní komunikace (49), odstranění nebezpečných stavů, do kterých spadá například odstraňování stromů a větví nakloněných nad pozemní komunikace nebo nemovitosti (8) a jedno čerpání vody z níže položených prostor. Nejvíce zasaženým územím byly okresy Praha-východ (34) a Benešovsko (17).

K popadaným drátům přes brněnskou dálnici D1 na úrovni obce Všechromy vyjela říčanská profesionální jednotka ve čtvrt na devět večer. Dráty elektrického vedení zde spadly přes oba směry dálnice a ta musela být zcela uzavřená. Na místo zamířili také pracovníci rozvodných závodů a Střediska správy a údržby dálnic.

Hasiči ve spolupráci se pracovníky Střediska správy a údržby dálnic rozřezali a odstranili středová svodidla, aby mohla odjet vozidla z obou směrů. Dálnice byla několik hodin pro veškerou dopravu zcela uzavřena.

Jan Sýkora
HZS Středočeského kraje
Sdílet