Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči obce Dubicko slavnostně převzali nový dopravní automobil Volkswagen Transporter

Na sklonku června 2022 hasiči v obci Dubicko slavnostně převzali nový dopravní automobil Volkswagen Transporter, v průběhu aktu byl vůz požehnán Mons. Antonínem Baslerem.

Transporter s pohonem všech kol technologií 4Motion je osazen dvoulitrovým přeplňovaným čtyřválcem o výkonu 110 kW. Převodovka je manuální, vůz dosahuje maximální rychlosti 180 km/h.

Automobil je osmimístný, zavazadlový prostor je od prostoru pro osádku oddělen pevnou mříží. Na palubní desce je vozidlová radiostanice, mezi předními sedadly najdeme přenosné radiostanice. V dosahu velitele je lampička.

O osvětlení bezprostředního okolí automobilu se starají LED světla na bocích a v zadní části Transporteru, parkování usnadňují senzory.

Světelné výstražné zařízení je modročervené kombinace. Na straně řidiče je zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Zavazadlový prostor je přístupný zezadu dvoukřídlými dveřmi. Najdeme v něm mimo jiné přenosné hasicí přístroje, zdravotnický batoh či variabilní ruční vyprošťovací nástroj. Pro přepravu objemnější výbavy je v kufru vestavěno výsuvné plato. Nechybí další povinné prostředky jako jsou magneticky přichytitelné LED světlomety či ruční svítilny.

V zadních dveřích jsou umístěny zastavovací terče.

Rozměrné požární příslušenství je uchyceno na střeše vozidla v hliníkové bedně, sací požární hadice jsou uloženy ve dvou trubkách.

Během akce byla předvedena činnost mladých hasičů, kteří ukázali štafetu požárních dvojic a následně požární útok.

Hasiči Dubicko
Sdílet