Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidiči hasičské cisterny hrozí odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest, Liazka se přetočila přes střechu

Jindřichohradečtí kriminalisté se intenzivně zabývají případem dopravní nehody ze dne 27. června 2022, kdy došlo k vážné nehodě hasičské cisterny na Dačicku.

Podezřelý muž, který řídil hasičskou cisternu Liaz, bez zapnutého zvláštního výstražného světla modré barvy, po silnici č. II/409 ve směru jízdy od obce Slavětín k obci Písečné, tři kilometry za obcí Slavětín, po průjezdu levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo vozovku na krajnici, i když na krajnici smí řidič motorového vozidla vjet jen při zastavení a stání nebo jestliže je to nutné a to při objíždění, vyhýbání, odbočování nebo otáčení. Přitom musí dbát zvýšené opatrnosti.

Zde v důsledku utržení krajnice došlo k následnému vychýlení směru jízdy hasičské cisterny. Poté cisterna vyjela mimo vozovku do silničního příkopu a přetočila se přes střechu zpět na kola. V důsledku dopravní nehody došlo ke zranění všech tří členů osádky vozidla, kteří byli ihned transportováni do nemocnice.

Řidič a spolujezdec utrpěli těžká zranění. Spolujezdkyně sedící ve vozidle vzadu za spolujezdcem utrpěla pravděpodobně též těžké zranění, se kterým byla z nemocnice dne 1. července propuštěna do domácího léčení, které potrvá nejméně čtyři měsíce. Způsobená škoda na vozidle činí nejméně 300 000 korun.

Policejní komisařka dne 12. srpna 2022 vydala usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže, řidiče cisterny, pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, které si převezme v nejbližších dnech.

Obviněný muž bude trestně stíhán na svobodě. V případě soudem uznané viny tomuto hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová
Policie ČR
Sdílet