Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Zubří na Vsetínsku se střetla sanitka s osobním vozidlem, hasiči museli vyprošťovat řidiče

Od desáté hodiny dopolední 18. srpna 2022 zasahují profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a města Rožnov pod Radhoštěm u dopravní nehody osobního vozidla a sanitky, která převážela pacientku.

Ke střetu došlo v ulici U Bečvy v Zubří na Vsetínsku. Osobní vozidlo značky Renault Megane skončilo na střeše. Uvnitř vozu zůstal těžce zraněný muž. Jeho taktéž zraněná spolujezdkyně se před příjezdem hasičů dostala ven, a to i díky posádce sanitky a zdravotní sestře, která v době nehody jela kolem.

Hasiči přes zadní páté dveře, kde vytvořili prostor, vytáhli zaklíněného muže ven a předali do péče zdravotnické záchranné službě. Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče byl na místo povolán vrtulník, který ho transportoval do nemocnice v Ostravě. Spolujezdkyně taktéž skončila v péči zdravotníků a byla převezena do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Sanitní vůz VW Transporter sjel mimo silnici, kde na rozdíl od osobního auta, zůstal stát na kolech. Převážející pacientku si převzali další zdravotníci a převezli ji do nemocnice. Tam skončila i dvoučlenná posádka rozbité sanitky.

Hasiči u vozidel provedli odpojení autobaterie, protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Velitel zásahu si na místo povolal vyprošťovací automobil ze stanice Zlín, pomocí něhož vytáhnou osobní vůz zpět na silnici. Vytažení druhého vozidla si zajistí jeho provozovatel.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet