Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do obce Těškovice dodala firma Moto-Truck nový dopravní automobil Renault Master pro dobrovolné hasiče

Obec Těškovice pořídila pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil Renault Master. Vůz obci dodala firma MotoTruck.

Devítimístný automobil je poháněn vznětovým čtyřválcem 2,3 dCi o výkonu 120 kW, převodovka je šestistupňová, manuální. Agregát splňuje emisní normu Euro 6, poháněna je zadní náprava vozu.

Renault je osazen přídavným vzduchovým pérováním, které lze výškově regulovat z místa řidiče. U něj je rovněž vývod pro připojení tlakové hadice k externímu využití vestavěného kompresoru.

O konzervaci a dobíjení akumulátorů se stará zásuvka na levém předním blatníku.

Pro spojení slouží vozidlový digitální terminál TPH 700, ve zpětném zrcátku je integrován displej couvací kamery.

Do prostoru pro osádku se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém boku. Pro komfort je zde instalováno nezávislé vytápění. Sedadla druhé řady jsou orientována proti směru jízdy.

Za sklopnými opěradly třetí řady sedadel je vytvořen úložný prostor, najdeme v něm například naviják či dýchací přístroje. V dobíjecích úchytech je čtveřice ručních svítilen.

Pod sedadly jsou zásuvky s prostorem pro uložení technických prostředků. Všechna sedadla jsou omyvatelná.

Vestavba přístupná ze zadní části automobilu je vyrobena z antikorozivních materiálů. Dělící přepážka mezi ní a prostorem pro osádku je odhlučněná a nepropustná.

Výbava je uložena na vodorovných i svislých výsuvných prvcích. Najdeme na nich mimo jiné přenosnou motorovou stříkačku, elektrocentrálu, plovoucí čerpadlo či motorovou řetězovou pilu.

Okolí automobilu je osvětleno LED světlomety na bocích a v zadní části.

Rozměrné požární příslušenství je uloženo na střeše automobilu v samostatných držácích a v hliníkové bedně.

Sdílet