Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sucho a oheň nejdou dohromady

Suché počasí přeje požárům v lesích a na polích. Většinou hoří vyschlé travní porosty, obilí, či sláma.

Dne 9. 8. 2004 v 17.13 hod. požár v lese u Zlína.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jednou cisternou, kterou později posílilo další družstvo s cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno u sídliště Jižní Svahy ve Zlíně, že došlo k požáru v lesním porostu. Požár zasáhl plochu o rozměru 5×30m. K uhašení celé plochy použili hasiči jeden proud vody. Hasičům se podařilo rychle zastavit postupující požár a nebyla tak zasažena větší plocha. V dané lokalitě se jedná už o několikátý požár v letošním roce. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Na místo byla povolána hlídka Policie ČR.

Dne 9. 8. 2004 v 19.53 hod. požár pole u Kvasic.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Kvasice a Kroměříž. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru na poli posečeného obilí u obce Kvasice. Požár zasáhl plochu o rozměrech 100×200m. Hasičům se podařilo společným zásahem uchránit asi jednu čtvrtinu strniště a zabránit dalšímu rozšíření požáru. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena a případem se zabývá vyšetřovatel hasičů z Kroměříže. Na místě byla přítomna hlídka Policie ČR.

Dne 9. 8. 2004 ve 22.18 hod. požár pole u obce Kněžpole.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Uh. Hradiště s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru slámy na poli u obce Kněžpole. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky hasičů, a proto byla provedena jen obhlídka místa proti dalšímu vzniku požáru. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet