Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítězství si z noční soutěže „O putovní pohár ředitele HZS Zlínského kraje“ odvezlo v roce 2022 družstvo z Mirošova

Již XX. ročník noční soutěže v požárním útoku družstev HZS ČR a SDH „O putovní pohár ředitele HZS Zlínského kraje“ se již tradičně uskutečnil na požární stanici v Uherském Brodě, a to v pátek 7. října 2022.

Se zhoršenými světelnými podmínkami se zde po slavnostním zahájení utkalo celkem 14 družstev profesionálních a dobrovolných hasičů. Soutěže se osobně zúčastnil také ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar, ředitel územního odboru Uherské Hradiště plk. Ing. Jaroslav Olbert a starosta Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Vlastimil Nevařil.

Po prvním kole se ukázalo, že nástřikové terče letos lépe vyhovují profesionálním hasičům, a do druhého finálového kola se tak probojovala tři družstva HZS Zlínského kraje z Územních odborů Zlín, Uherské Hradiště a Vsetín a dvě družstva SDH Mirošov a Kněžpole.

Druhé kolo obrátilo karty a vítězem netradiční soutěže s dvacetiletou tradicí se nakonec s časem 22,85 sekund zaslouženě stalo družstvo SDH Mirošov, které předvedlo dva nejrychlejší požární útoky celé soutěže. Druhé místo s časem 24,73 sekund obsadili profesionální hasiči z Územního odboru Zlín a stupně vítězů uzavřelo družstvo SDH Kněžpole po dosažení času 25,13 sekund.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Noční_UB_2022_-_1._kolo,_finále.pdf zobrazit online PDF 100 kB
Noční_UB_2022_-_konečné_výsledky.pdf zobrazit online PDF 72 kB