Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Českolipský profesionální hasič Josef Capouch získal titul absolutního mistra světa v silovém trojboji

Příslušník Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, nadstrážmistr Josef Capouch dosáhl velkého úspěchu – na Mistrovství světa v silovém trojboji (benchpressu, mrtvém tahu a dřepu), které se uskutečnilo ve dnech 28. září až 2. října 2022 v německém Fraureuthu, získal zlatou medaili a titul mistra světa.

Pětadvacetiletý příslušník sboru, který působí na stanici v České Lípě jako výjezdový hasič směny A, předvedl skvělý výkon v kategorii muži do 125 kilogramů – podařilo se mu zvednout neuvěřitelných 350 kg na dřep, 345 kg v mrtvém tahu a 205 kg v benchpressu.

Celkový součet jeho výkonu 900 kg mu zajistil nejen první místo v jeho kategorii, ale zároveň i umístění na prvním místě v absolutním pořadí, tzn. bez rozdílu váhových kategorií.

Velkému úspěchu předcházela tvrdá dřina v podobě svědomité fyzické přípravy příslušníka HZS LK na závody. „Po celém roce těžkých závodů pro mě byla opravdu náročná a tréninky byly velmi vyčerpávající, nicméně touha pokořit magickou hranici v celkovém součtu 900 kg a dosáhnout vítězství mě hnala dál,“ přiznává Josef Capouch, který slouží v Hasičském záchranném sboru Libereckého kraje pátým rokem.

Dobrá fyzická kondice příslušníka je pro výkon služby v bezpečnostním sboru velmi důležitá. Jako výjezdový hasič využije svou sílu zejména při vyprošťování u dopravních nehod nebo při záchraně osob či zvířat.

Letošní titul mistra světa českolipský profesionální hasič přidá k úspěchům z minulých let, kterými byly tituly juniorský mistr republiky 2019 v silovém trojboji, juniorský mistr Evropy 2019 v mrtvém tahu a mistr světa 2021 v mrtvém tahu.

Za Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje našemu příslušníkovi k úspěchu srdečně gratulujeme a přejeme hodně zdraví a řadu dalších sportovních vítězství!

HZS Libereckého kraje
Sdílet