Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pole na Kladensku

Okolo patnácté hodiny odpoledne byl nahlášen malý požár pole na Kladensku mezi obcemi Malé Přítočno a Unhošť, jako první profesionální jednotka na místo vyjela kladenská stanice s CAS 32 T 815, která povolala na místo zdejší JSDH obce Unhošť s CAS 32 T 815, na začátek vše vypadalo, jako malý požár, ale díky větru se požár rychle šířil.

Proto byla povolána další jednotka obce Hostivice s CAS 24 Š 706 RTHP + CAS 32 T 815, požár se stále šířil k nájezdu na dálnici ve směru na Prahu, jako další jednotka byla povolána JSDH obce Braškov s CAS 24 Š 706 RTHP. V okolí zastavovaly auta, jelikož byl všude hustý dým. Požár se stále šířil a v cisternách docházela voda, proto bylo nutné povolat JSDH obce Lhota s CAS 32 T 148 a JSDH obce Hřebeč s CAS 32 T 148.

Profesionální hasiči z Kladna museli nasadit dýchací techniku, jelikož dým byl čím dál hustější, i já jako fotograf, jsem měl co dělat, abych to udýchal….

Když se požár okolo 16.30 hod podařil lokalizovat, tak nastoupili dobrovolní hasiči s lopatami, kteří zbytky udusávali. V 17 hodin byl požár kompletně uhašen, příčinou požáru je technická závada od kombajnu. Na místě požáru se podílelo na 7 jednotek s 20 hasiči

Foto a text pro Požáry.cz Lukáš Vejvar
Student 1. ročníku – Strojník požární techniky
Střední odborné učiliště PO Chomutov
www.firerescu­e.unas.cz
Sdílet