Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velitelský automobil Toyota Hilux hasičů z Kuřimi dokáže v zavazadlovém prostoru transportovat zraněnou osobu

Firma MOTO TRUCK CZ dodala jednotce sboru dobrovolných hasičů v Kuřimi zářivě červený velitelský automobil na podvozku Toyota Hilux za 1 635 000 korun včetně DPH.

Podvozek

Vozidlo je v provedení offroad pick-up pro pětičlennou osádku, na nákladovém prostoru je umístěn otevíratelný hardtop. Poháněna mohou být kola obou náprav.

Čtyřválcový přeplňovaný motor Toyota 1GD dosahuje výkonu 150 kW, převodovka je manuální.

Na levém boku v zadní části je zásuvka Rettbox pro dobíjení a konzervaci akumulátorů, součástí je inteligentní nabíjecí zařízení.

Všechny dveře Toyoty jsou vybaveny centrálním zamykáním s dálkovým ovládáním, vozidlo lze zamknout i při nastartovaném motoru.

Pro spojení slouží vozidlové radiostanice – jak analogová, tak digitální. V dobíjecích úchytech v nástavbě najdeme dvojici ručních svítilen Survivor.

Světelné výstražné zařízení Whelen je modročervené kombinace, rampu doplňují svítilny v masce, na bocích i v zadní části, včetně dolní hrany hardtopu, aby byla zajištěna viditelnost i při otevření nástavby.

Za předním nárazníkem je uchycen elektrický lanový naviják Superwinch TS35 PRO.

Nástavba

Ložný prostor je opatřen hardtopem s bočními a zadními výklopnými dvířky. Ložná plocha je opatřena výsuvným platem o nosnosti 300 kg. Plato je zajištěno proti samovolnému vysunutí a jsou na něm držáky pro přichycení dalšího materiálu – například transportní vany, ve které je možné převážet zraněnou osobu.

Ve vybavení najdeme například zdravotnický batoh, automatizovaný externí defibrilátor, sadu na otevírání dveří, skládací kužely či přenosné hasicí přístroje.

Nechybí pákové kleště, ruční vyprošťovací nástroj Paratech, ani páčidlo Hooligan Highway. Pro základní očistu hasičů u zásahu jsou k dispozici papírové ručníky a dávkovač desinfekce.

Z drobného vybavení jsou v Toyotě rozbíječe skla i vytyčovací páska.

Hasiči mají k dispozici i motorovou řetězovou pilu s příslušenstvím a teleskopický žebřík.

Rozměry a hmotnosti

Automobil je dlouhý 5 455 mm, široký 1 855 mm a vysoký 1 890 mm. Jeho celková hmotnost je 3 030 kg.

Sdílet