Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásah bleskem zapálil rodinný dům

Dne 13. 8. 2004 v 03.03 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Ludslavicích.

Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů z Holešova, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z obce Holešov a Ludslavice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru rodinného domu. Požár zachvátil vnitřní prostory. Hasiči požár uhasili a rychlým zásahem zabránili jeho rozšíření na další části domu. V silně zakouřeném domě museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů k Kroměříže bylo místo ohledáno. Požár vznikl pravděpodobně po zásahu bleskem při silné noční bouřce. Tato domněnka bude potvrzena až podrobným ohledáním v denní dobu. Požár vznikl v prostoru obývacího pokoje, kde začala nejdříve hořet televize a požár se dále rozšířil. Z hořícího a zcela zakouřeného domu se stačila útěkem zachránit mladá rodina s asi pětiletým dítětem. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 750.000 Kč. Požár zasáhl spodní patro, stropy a část obývaného podkroví.

V dopoledních hodinách provedl vyšetřovatel hasičů z Kroměříže podrobné ohledání místa požáru s cílem zjistit příčinu vzniku požáru. Po prozkoumání všech nalezených stop potvrdil předběžně stanovenou verzi vzniku požáru. Prokazatelně došlo k zásahu blesku do televizní antény na střeše rodinného domu. Odtud se elektrický výboj dostal do anténního i elektrického rozvodu domu a způsobil požár.
Sdílet