Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mikulášský Fire Combat proběhl počátkem prosince roku 2022 na stadionu v Hradci Králové

Na stadionu HZS v Hradci Králové to 2. prosince 2022 žilo exhibiční soutěží „Mikulášský Fire Combat“. Na dvou paralelních závodních dráhách mezi sebou soutěžila čtyřicítka profesionálních a dobrovolných hasičů v silově náročných disciplínách.

Přitom ale nešlo ani tak o nejlepší časy. Kluci a holky si mohli vyzkoušet hasičskou sportovní disciplínu, která je u nás i ve světě čím dál oblíbenější.

Hasiči museli nejprve vystoupat na lešeňovou věž, na rameni nesli do harmoniky poskládanou hadici o váze 19 kg. Až na horní patro věže pak museli vytáhnout smotané hadice (také o váze 19 kg). Po seběhnutí z věže čekaly soutěžící rány na Kaiser boxu, slalom a běh s hadicemi. Závěrečná fáze soutěžní dráhy je vůbec nejtěžší – transport 80kg figuríny až do cíle. To všechno v kuse na jeden zátah!

Soutěže se zúčastnilo také reprezentační družstvo HZS ČR v TFA, kdy tito závodníci světové špičky mohli předat nováčkům své cenné zkušenosti z podobných závodů.

Exhibici uspořádala Česká Hasičská Sportovní Federace spolu s HZS Královéhradeckého kraje a Sportovním klubem hasičů Královéhradeckého kraje pro členy všech druhů jednotek požární ochrany – děkujeme, že jste dorazili!

Foto: Víťa Špičan / HZS KHK

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet