Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Se Sborem se loučí se hasičská a sportovní legenda Královéhradeckého kraje npor. Zdeněk Šedivka

Jeden z nejdéle sloužících hasičů – Zdeněk Šedivka je u profesionálního sboru bezmála 43 let. Pracoval jako výjezdový hasič a velitel družstva, od roku 2014 se jeho jméno neodmyslitelně pojí s funkcí velitele stanice ve Dvoře Králové nad Labem. K poslednímu listopadu jeho služební poměr končí, v letošním roce oslavil 65. narozeniny.

Zdenda je tělem i duší nejen hasičem, ale zároveň i sportovcem. Má všechny potřebné vlastnosti, jako je odhodlanost, férovost, vytrvalost a smysl pro týmovou spolupráci, díky kterým vždy byl a je skvělým vzorem nejen pro další generaci sportovců, ale především pro další generaci hasičů. I za to všechno byl Zdeněk Šedivka oceněn prestižním titulem Hasič roku 2018.

Ať už jako hasič nebo velitel zásahu byl Zdeněk u množství událostí. Stejně tak je ale aktivní v oblasti hasičských sportů. Dlouhá léta byl reprezentantem ČSSR a ČR v požárním sportu, u HZS KHK byl navíc vedoucím krajského reprezentačního výběru požárních sportovců.

Svými výkony i vedením svěřenců se zasloužil o výbornou reprezentaci České republiky i krajského hasičského záchranného sboru.

Jako jeden z organizátorů stál Zdeněk spolu s kolegy z královédvorské stanice za Mistrovstvím České republiky v klasických disciplínách CTIF nebo za pořádáním krajské soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod, které hostil Dvůr Králové nad Labem v roce 2020 při příležitosti 50. výročí založení místních profesionálních hasičů.

Zdendo, děkujeme za vše a upřímně Ti do další životní éry přejeme hodně elánu, zdraví i štěstí. Ať Tě nikdy neopouští hasičský klid a nadhled.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet