Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po 35 letech odchází do civilu pražský hasič Mojmír Andrejsek

Na konci listopadu se rozhodl ukončit svou dlouhou a bohatou kariéru u HZS Praha náš kamarád, hasič s velkým srdcem, poctivý chlap a v neposlední řadě veselý společník, který nezkazil žádnou srandu, Mojmír Andrejsek.

K pražskému sboru nastoupil 3. 5. 1987 a převážnou část profesního života prožil na stanici Radotín, kde za tu dobu poznal v rajonu stanice kdejaký kout, o kterém umí barvitě vyprávět zajímavé a mnohdy i úsměvné historky.

Tak jako většina hasičů, kteří sloužili delší dobu u HZS Praha, tak i Mojáska, jak mu všichni na stanici přezdívají, neminuly velké případy, které se v Praze odehrály. Například požár tržnice SAPA, Veletržní palác nebo povodně v roce 2002 a 2013.

Pokud bychom měli vyzdvihnout jeho osobnost, tak v prvé řadě se všichni shodnou na tom, že Mojmír je a zůstane poctivý, dobrosrdečný a čestný chlap, který šel příkladem jak svým vrstevníkům, tak i všem novým začínajícím hasičům, pro které byl inspirací, studnicí moudrosti a rozvahy.

Rádi bychom touto cestou chtěli Mojáskovi popřát hodně zdraví a pohody v nové životní etapě a poděkovat za vše co pro pražský sbor, a hlavně pro nás kluky z Radotínské stanice udělal. Doufáme, že až si urovná všechny výzvy, které na něj nyní v civilním životě čekají, že si udělá chvíli času a přijde se mezi nás podívat, třeba jen proto, aby potěšil svými historkami, které rád vypráví se svým typickým nadhledem a divadelní grácií.

Mojmíre díky a brzy na viděnou.

HZS Praha
Sdílet