Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči Bochoř mají nové vybavení, na průmyslový vysavač přispěl Olomoucký kraj, na přilby a další prostředky Nadace Agrofert

Hned od dvou subjektů obdržela v letošním roce Obec Bochoř finance na pořízení vybavení pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů kategorie JPO V.

Částkou 40 000,– Kč přispěla Nadace Agrofert na nákup vybavení určené pro zásahy spojené s odchytem nebezpečného hmyzu, konkrétně se jednalo o vysavač a dva ochranné obleky. Dále byly pořízeny integrované svítilny na přilby Rosenbauer Heros Titan, páteřní deska včetně upínacího systému, zastavovací terče, skládací dopravní kužely, trhací hák a reflexní vesty.

Celkové náklady na pořízení zmíněného vybavení činily 54 386,– Kč.

Na nákup průmyslového vysavače na vodu HYDRA-BOY za pořizovací cenu 29 355,– Kč přispěl Olomoucký kraj částkou 13 800,– Kč. Nákup vysavače bylo velice dobré rozhodnutí, již dva dny po jeho dodání byl využit na čerpání vody ze sklepa a následně u dalších dvou událostí.

Tímto bychom chtěli poděkovat Nadace Agrofert a Olomouckému kraji za obdržené finanční prostředky. Také Obci Bochoř patří dík za dofinancování nákladů a vyřízení potřebných dokumentů.

Sdílet