Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Děti v rámci akce „Srdce s láskou darované“ přinesly hasičům v Kutné Hoře třípatrový dort

V pátek 13. ledna 2023 ve třináct hodin navštívilo stanici HZS Kutná Hora 18 dětí se dvěma učitelkami ze školní družiny ZŠ Jana Palacha v Kutné Hoře.

V rámci akce „Srdce s láskou darované“ přinesly hasičům jako poděkování za náročnou práci nádherný třípatrový dort ve tvaru srdce, který za pomoci svých učitelek samy upekly.

V rámci odpoledne jsme děti seznámili s požární technikou, ukázali jsme jim různé způsoby hašení, a to vodou i pěnou. Poté viděly i ukázku slaňování, kterou předvedl jeden ze členů kutnohorské lezecké skupiny. Nakonec si prohlédly vybavení výjezdových automobilů a také se mohly do vybraných hasičských vozidel posadit.

Děti byly velmi šikovné a správně odpověděly nejen na veškeré otázky ohledně tísňových telefonních čísel, ale znaly i správné odpovědi na otázky spojené s požární prevencí a ochranou obyvatelstva.

Za přítomnosti ředitele plk. Ing. Jiřího Pokorného a dalších příslušníků z vedení územního odboru – a samozřejmě hasičů ze sloužící směny B – děti u nás strávily příjemné chvíle a odcházely nadšené a plné dojmů. A my jsme samozřejmě rádi, že se jim u nás tak líbilo. Jako poděkování od nás obdržely výstražné vesty pro zvýšení jejich bezpečnosti na vycházkách.

Celostátní soutěž Srdce z lásky darované má už několikaletou tradici a je určena pro žáky základních a mateřských škol. Soutěží se ve dvou kategoriích – první je určena pro mateřské školy a 1. a 2. ročníky a druhá pro děti z 3. až 9. tříd. Kromě odborné poroty hodnotí vytvořené práce v nezávislém hlasování na internetu i veřejnost.

Veškeré informace jsou k dispozici na webu www.srdceslaskou.cz.

kpt. Bc. Monika Turkovská
ÚO Kutná Hora
Sdílet