Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na železničním přejezdu u Tršnic na Chebsku uvízl na přejezdu automobil, narazily do něj dva vlaky

V úterý 14. února 2023 kolem deváté hodiny večerní došlo na železničním přejezdu u Tršnic na Chebsku ke srážce dvou motorových vlaků a osobního automobilu.

K té mělo dojít tak, že padesátiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen, jedoucí ve směru od Františkových Lázní do Chebu, měl při přejíždění železničního přejezdu sjet pravým předním kolem do kolejiště.

Z vozidla měl následně vystoupit a vyhledat pomoc v blízkém domě. Společně s mužem, který mu vyšel na pomoc, se snažili vozidlo vyprostit, což se jim nepodařilo. Padesátiletý muž následně vzniklou situaci nenahlásil na tísňovou linku.

Několik málo minut poté po jedné z kolejí přijel osobní vlak, který do vozidla narazil, přičemž ho měl odhodit na vedlejší kolej. V tu dobu na vedlejší koleji projížděl v opačném směru druhý osobní vlak, který naštěstí stihl zabrzdit a došlo pouze k lehkému střetu s vozidlem, které skončilo na střeše.

Provoz na trati byl zcela zastaven. Obnoven byl dnešního dne 15. února letošního roku kolem půl jedné hodiny ranní.

Ve vlakových soupravách mělo cestovat 29 osob a v osobním automobilu pouze řidič. Při této nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun.

Přesná příčina a okolnosti této nehody jsou nadále v šetření policistů.

nprap. Jan Bílek
Policie ČR

Foto: HZS a PČR
HZS Karlovarského kraje
Sdílet