Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hostivařský pedál 2004

Po loňské zkušebním nultém a velmi úspěšném ročníku se letos koná první ročník cyklistického závodu Hostivařský pedál. Je určen všem, ale má samostatnou kategorii pro složky IZS.

Jedná se o první ročník cyklistického závodu horských kol který pořádá TITAN WILLS RACING TEAM a je určen pro širokou veřejnost s cílem příjemně strávit sobotní den, pobavit se a možná i něco se přiučit. Celou akci bude doprovázet Integrovaný Záchranný Systém hl. m. Prahy (Policie ČR, Hasičský záchranný sbor, Záchranná služba), svými ukázkami zásahů.

Celá akce začne 28. srpna 2004 ve 13.00 hodin, odstartováním samotného závodu. Ten bude rozdělen na několik kategorií. Závod povede areálem Hostivařské přehrady a přilehlým lesoparkem, po asfaltových a šotolinových cestách. Celý okruh měří cca. 4,6 Km. Na první tři nejrychlejší závodníky z každé kategorie čekají hodnotné ceny. Doprovodný program začne ihned po skončení závodu, kdy bude následovat vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií. Toto vyhlášení plánujeme na cca. 15.00 hodin. Na konec celé akce (cca. v 19.00 hodin) je plánováno slavnostní zapálení táborového ohně a opékání špekáčků. K tanci a poslechu zahraje country kapela. Po celý den bude v areálu připraveno občerstvení (pivo, limo, klobásy, cukrovinky). Nutno dodat, že celým programem bude provádět profesionální moderátor rádia HEY. O ozvučení akce se postará kvalitní zvuková aparatura.

KDE A JAK NÁS NAJDETE:

Areál hostivařského parku nad hrází Hostivařské přehrady přístup ze sídliště Hostivař ul.Hornoměcho­lupská, K Lesoparku, Řepčická.

Dopravní spojení:
-autobusem MHD, ze stanice metra Skalka autobusem linkou č.271, 154 zastávka Řepčická
ze stanice metra Háje autobus linkami č.154, 271 zastávka Řepčická
ze stanice metra Kolbenova linkou č.183
-automobilem, pak zaparkujete v přilehlých ulicích

Od stanice autobusu bude vyznačen přístup až na místo konání akce. Pro upřesnění zde je mapa závodu. Zde je orientační mapa a dále detailní mapa, odkud bude závod odstartován. Červeným praporkem zvýrazněno místo konání (uprostřed obrázku).

POPIS ZÁVODU:

prezentace k závodu.....­.............­.............­.. od 12.00 hodin v areálu
start závodu.......­.............­.............­.............­..ve 13.00 hodin, budou následovat jednotlivé kategorie
vyhlášení výsledků .............­.............­.....cca v 15.00 hodin
startovné jednotlivci..­.............­.............­............100,– Kč
startovné rodinné......­.............­.............­.............100,– Kč

jednotlivé kategorie:

I.kategorie..­.............­.............in­tegrovaný záchranný systém (policie, hasiči, záchranka, záchranáři) – 4kola

II.kategorie.­.............­............dě­ti do 15-ti let kluci – 1 kolo holky – 1 kolo

III.kategorie­.............­............dos­pělí 15 – 30 let muži – 4 kola ženy – 3 kola

IV.kategorie.­.............­...........dos­pělí nad 30 let muži – 4 kola ženy – 3 kola

Specielní kategorie pro malé děti závod kolem fotbalového hřiště na jedno kolo

Možnost předběžného přihlášení můžete provést na této stránce či zde, sleva za el. registraci 50,– Kč

DOPROVODNÝ PROGRAM:

Dětské dopravní hřiště Městské policie s opravdovými dopravními značkami a křižovatkami. Po úspěšném absolvování bude každý účastník odměněn. Na dodržování dopravních předpisů bude dohlížet opravdový dopravní policista.

Mobilní centrum prevence kriminality Městské policie hl.m.Prahy-možnost získání

Opičí dráha na kole pro zručné děti: projíždění slalomové dráhy, přejíždění lavičky, sbírání předmětů za jízdy atd. Po úspěšném absolvování bude připravena sladká odměna.

Pro všechny zákazníky: bude připravena speciální služba SERVIS VAŠEHO JÍZDNÍHO KOLA ZDARMA A PORADENSKÁ SLUŽBA tuto službu budou provádět zkušení mechanici a bude probíhat po celou dobu akce. Bude zde i možnost zakoupit cyklistické zboží s 20% slevou.

Výstava policejní výzbroje a výstroje zbraně, radary na měření rychlosti, váhy na zjištění okamžité hmotnosti vozidel, přístroj firmy Dräger ke zjištění alkoholu v dechu, policejní vozidla, policejní motocykly. Vše s odborným výkladem policistů.

Beseda policisty: a dětmi o bezpečnosti v silničním provozu. Dětí si mohou také zkusit testy z pravidel silničního provozu.

Výstava požární techniky, vozidla Vojenské policie

Během akce bude probíhat malá výstava historických a současných jízdních kol.


HLAVNÍ PROGRAM:

Ukázka práce policejních pyrotechniků označení a zneškodnění podezřelého předmětu – výbušniny. Ukázka dýmovnic a zásahových výbušek. Ke slovu se dostane i pyrotechnický robot.

Ukázka výcviku policejních psů s vystopováním a následným zadržením nebezpečného pachatele.

Předvedení práce s policejními koňmi spolu s protidemonstrační jednotkou. Ti nejhodnější budou mít možnost se svézt na policejním koni.

Zásah speciální policejní jednotky URNA (Útvar rychlého nasazení ) zneškodnění nebezpečného pachatele.

Simulace dopravní nehody s následným vyproštěním zraněných osob a následným poskytnutím první pomoci. Poté bude následovat zapálení autovraků, policejním pyrotechnikem a na to shlédnete zásah HZS na místě požáru

A NA KONEC .............­.............­.............­..TÁBORÁK, k tanci a poslechu zahraje coutry kapela

CHCEME POMOCI:

U vstupu do areálu bude umístěna pokladnička na dobrovolné vstupné. Peníze takto vybrané poputují na konto nadace zabývající se léčbou zatím nevyléčitelné nemoci zvané Cystická Fibrosa.
Cystická Fybrosa je u nás jedno z nejčastějších dědičných onemocnění, s výskytem 1 na 3000 novorozených dětí. Onemocnění postihuje dýchací systém postižených jedinců a je charakteristické tvorbou abnormálně hustého hlenu v těchto orgánech. Je to onemocnění, které se i přes intenzivní inhalační a rehabilitační léčbu, kterou je nutné provádět několikrát denně, s rostoucím věkem zhoršuje. Podle statistických údajů je každý 25. člověk v české populaci zdravým nosičem mutace tohoto genu. Ještě více se o této nemoci dozvíte na www.cfklub.cz



NABÍDKA SPONZORŮM:

finanční hotovost 10000,– Kč umístění reklamy v areálu rekreačního zařízení, reklama na internetových stránkách http://www.titanwills.cz http://www.mybox.cz/cybe

finanční hotovost 20000,– Kč umístění reklamy a umístění informačního stánku s ukázkou produktů firmy v areálu rekreačního zařízení, reklama na internetových stránkách http://www.titanwills.cz http://www.mybox.cz/cybe

finanční hotovost 30000,– Kč umístění reklamy a umístění informačního stánku s ukázkou produktů firmy v areálu rekreačního zařízení, reklama na informačních plakátech, které budou umístěny 14 dní před akcí na zastávkách MHD. Reklama na internetových stránkách http://www.titanwills.cz http://www.mybox.cz/cybe

finanční hotovost 40000,– Kč umístění reklamy a umístění informačního stánku s ukázkou produktů firmy v areálu rekreačního zařízení, reklama na informačních plakátech, které budou umístěny 14 dní před akcí na zastávkách MHD. Jmenování firmy jakožto sponzora akce v reklamním šotu rádia HEY 95,7 FM. Reklama na internetových stránkách http://www.titanwills.cz http://www.mybox.cz/cybe

GENERÁLNÍ SPONZOR:

finanční hotovost 50000,– Kč umístění reklamy a umístění informačního stánku s ukázkou produktů firmy v areálu rekreačního zařízení, reklama na informačních plakátech, které budou umístěny 14dní před akcí na zastávkách MHD. Jmenování firmy jakožto generálního sponzora v reklamním šotu rádia HEY 95,7 FM – pozvánka na akci. Tento šot poběží 14 dní před začátkem akce. Možnost obléknout pořadatele do reklamních triček a čepic generálního sponzora. Reklama na internetových stánkách http://www.titanwills.cz http://www.mybox.cz/cybe

VŠEM SPONZORŮM NABÍZÍME 20% slevu na nákup jízdních kol a cyklo doplňků u firmy CYBE CYKLOSERVIS a bezplatný roční servis těchto kol. Dále nabízíme servis vašich jízdních kol s 30% slevou v našem servisním centru.

Loňský ročník – článek na našem serveru
Stránky pořadatele
Fotogalerie z loňského roku zde
Sdílet