Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky zasahovaly ve Zlíně – Jaroslavicích u požáru přístřešku se dřevem a střechy domu

Ve Zlíně v místní části Jaroslavice v ulici U potoka hořel v pondělí 27. února 2023, necelou hodinu po půlnoci, rodinný dům. Svědek nám v 0.53 hodin sdělil, že vidí plameny kolem domu.

Operační důstojník hasičů vyhlásil 4 jednotkám požární poplach.

Průzkumem jsme zjistili, že hoří přístřešek, pod kterým bylo uskladněno dřevo, a od něj se požár rozšířil na střechu domu. Za asistence Policie České republiky jsme provedli násilný vstup do domu, abychom prověřili zdravotní stav obyvatel domu. Zjistili jsme ale, že v domě žádné osoby nejsou.

Hasební práce jsme prováděli v dýchacích přístrojích se 4 proudy vody. K hašení podkroví jsme využili i speciální hasicí zařízení CCS COBRA.

Po lokalizaci požáru jsme s termokamerou kontrolovali teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření, která jsme po odkrytí podhledů či střešního pláště dohašovali.


V průběhu dnešního dopoledne se uskutečnilo na požářišti šetření vyšetřovatelů HZS Zlínského kraje společně se zástupci Policie ČR včetně psa.

Příčina vzniku požáru nadále zůstává ve společném šetření. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 2 miliony korun a uchráněný majetek na 3 miliony korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet