Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči změří síly v požárním sportu

Sportovní areál v Pelhřimově bude ve dnech 24. a 25. srpna 2004 patřit IV. ročníku společné krajské soutěže v požárním sportu družstev Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina a Jihomoravského kra­je.

Soutěž prověří fyzickou kondici, zručnost a odbornou zdatnost profesionálních hasičů – reprezentantů všech územních odborů HZS obou krajů. Ve dvoudenním klání se utká celkem 11 družstev s více než 100 soutěžícími. Vítězové jednotlivých disciplin obdrží věcné ceny, absolutní vítěz celé soutěže převezme putovní pohár, věnovaný řediteli HZS obou krajů.
Požární sport, který je významnou součástí odborné a tělesné přípravy hasičů, tvoří čtyři discipliny – běh na 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta 4 krát 100 metrů s překážkami a požární útok. V pořádání soutěže se střídají HZS obou krajů, a po loňském měření sil a kvalit v Brně a Znojmě se letos hasiči utkají v kraji Vysočina.
Atraktivní klání hasičů je veřejné, srdečně zváni jsou i novináři. V úterý 24. srpna bude soutěž v pelhřimovském městském sportovním areálu zahájena ve 14.30 hodin a na programu je cca do 18 hodin zdolávání cvičné věže. Ve středu 25. srpna bude slavnostní nástup a zahájení soutěží v 8.30 hodin, od 9 do 11.30 hodin se uskuteční běh na 100 metrů s překážkami, od 12 do 13.30 hodin pak následuje štafeta 4 krát 100 metrů s překážkami, a od 14 do 15.30 hodin závodníci změří síly v požárním útoku. V 17 hodin bude závěrečný nástup soutěžících s vyhodnocením výsledků a předáním cen vítězům.
Atmosféru loňské soutěže přibližují následující snímky.


kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet