Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Proběhl první běh kurzu Instruktor preventivně výchovné činnosti na hasičské stanici v Praze-Modřanech

Odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS hl. m. Prahy pořádá v součinnosti s Městským sdružením hasičů hl. m. Prahy (MSH Praha) – Odbornou radou prevence a ochrany obyvatelstva již pravidelně specializační kurz „TOOB-16“ a kurz odborné přípravy „Specialista ochrany obyvatelstva“.

Po tříletém odkladu způsobeném opatřeními v souvislosti s pandemií Covid 19 se podařilo HZS hl. m. Prahy v součinnosti s MSH Praha ve dnech 4. a 18. února 2023 uspořádat první běh kurzu „Instruktor preventivně výchovné činnosti“ (PVČ), který představuje závěrečnou formu odborné přípravy pro získání odbornosti a odznaku odbornosti – Instruktor PVČ (pro členy SH ČMS zároveň možnost získání odbornosti a odznaku odbornosti – Preventista SH ČMS III. stupně).

Kurz tak doplňuje soubor odborností z oblasti ochrany obyvatelstva. Je určen pro členy SDH SH ČMS, v některých případech i nečleny SH ČMS, kteří splní podmínky stanovené příslušným metodickým pokynem.

Nejenom úspěšní účastníci kurzu, ale také organizátoři akce věří, že realizaci dalších ročníků této odborné přípravy nevstoupí do cesty neočekávané objektivní překážky a řady instruktorů PVČ se tak budou moci i v příštích letech významně rozšiřovat.

Podrobné informace k organizaci a obsahu kurzu jsou na webu www.hzscr.cz.

Součástí závěrečné zkoušky bylo také praktické předvedení některé z forem PVČ.

Sdílet