Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobil z rybníka mezi Mohelnicí a Křemačovem na Šumpersku vyprostili hasiči technickým speciálem

Nezvyklou dopravní nehodu řešily v pondělí 6. března 2023 odpoledne mezi Mohelnicí a Křemačovem na Šumpersku čtyři jednotky hasičů. Po střetu dvou osobních vozidel skončilo jedno z nich v nedalekém rybníce.

Odpoledne jela 40letá řidička s vozidlem Ford ve směru od Mohelnice na Křemačov. Při jízdě zapnula levý ukazatel směru a měla v úmyslu odbočit na účelovou komunikaci u hráze Křemačovského rybníka.

Při odbočování přehlédla za sebou jedoucí vozidlo Opel Astra, které řídil 20letý mladý muž. Řidič uvedeného vozidla předjížděl ford zleva i přesto, že řidička měla zapnutý směrový ukazatel. Tím došlo k bočnímu střetu mezi vozidly.

Opel po nárazu pokračoval dál mimo komunikaci, kde vyjel na travnatou hráz a skončil v rybníce asi 30 m od břehu, kde se začal potápět. Řidiči i jeho spolujezdci se podařilo z vozidla dostat a doplavat na břeh.

Při nehodě nedošlo ke zranění osob a hmotná škoda byla předběžně stanovena na 40 000 Kč. Provedená dechová zkouška byla u obou negativní,

uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dvoučlenná posádka se s velkým štěstím dostala rychle ven a doplavala ke břehu. Po příjezdu jsme jim poskytli první pomoc, zajistili jsme oběma tepelný komfort a poté jsme je předali ZZS.

Postarali jsme se také o dítě, které cestovalo ve druhém vozidle a po srážce bylo v šoku. Prohlédli jsme jej, darovali jsme mu plyšového pejska, aby lépe zvládlo stresovou situaci a předali jej záchranářům.

Do studené vody následně museli zábřežští hasiči, kteří automobil zajistili za zadní kola lany a pomocí technického speciálu a jeho výkonného navijáku vůz dostali zpět na břeh. K úniku provozních kapalin a ohrožení životního prostředí nedošlo.

Zasahovali profesionální hasiči ze stanice Zábřeh, Šumperk a Olomouc a jednotka SDH Mohelnice.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet